Popis
60% Frankovka, 40% Zweigelt. Základem jsou ručně sklizené a selektované hrozny, spontánní kvašení ve dřevě, 20 měsíců zrání na kvasnicích a 20 měsíců v 500l dřevěných sudech. Víno tmavě rubínové barvy. Ve vůni čisté a přímé, s expresivní aromatikou vyzrálého peckového a bobulového ovoce, sladkého koření, lehké kouřovosti a jemných animálních tónů. Patro je suché, plné a mohutné s dobrým a rozvíjejícím se ovocným tříslem, tóny sladkého koření, kouřovosti a tóny čerstvě mleté kávy a fialek. Víno nalévejte ideálně temperované na 17°C, při 18°C teploty pití tak máte k dispozici dokonalou sólo hvězdu. Nebo víno podávejte jako excelentní doplněk k tmavým masům - hovězí, zvěřina, jehněcí. Víno má samozřejmě velký potenciál k archivaci, 15 a více let. PANNOBILE. Vinařské sdružení Pannobile bylo založeno v roce 1994 sedmi vinaři z obce Gols a Nittnausovi patří k zakládajícím členům. Hlavním cílem bylo založit apelaci Burgenland s víny typickými pro tuto oblast. Název sdružení je koláží geografického názvu, neboť oblast je součástí Panonské nížiny (římský název provincie byl Pannonia), a Nobelovy ceny, neboť primárním cílem po založení bylo ukázat, že vinaři z oblasti okolo Neziderského (Neusiedler See) jezera jsou schopni produkovat kvalitní vína srovnatelná s těmi francouzskými. Každé vinařství spolku Pannobile vyrábí každoročně samostatně a z vlastních hroznů maximálně jedno červené a jedno bílé cuvée vína Pannobile. Každý vinař používá pouze hrozny s vysokou fyziologickou zralostí a ze 100% autochtonních odrůd révy vinné, dbá na extrémní snížení výnosu. Preferovanými odrůdami bílých vín jsou Rulandské bílé a Chardonnay , doplněné Rulandským šedým a Neuburským, u červených vín jsou to primárně Zweigelt, dále pak Frankovka a Svatovavřinecké. O tom, zda může být víno uvedeno na trh pod značkou Pannobile, se rozhoduje degustací v rámci spolku. Musí odrážet použité odrůdy, půdu a zvláštní mikroklima vinic poblíž Golsu, vykazovat jedinečný rukopis vinaře a odpovídat stylu Pannobile. Spolupráce spočívá především v intenzivní výměně nápadů, názorů a zkušeností na setkáních Pannobile, která se konají minimálně jednou měsíčně, a dále v pravidelných degustacích a studijních cestách. Skupinu vede každé tři měsíce jiný člen Pannobile. Spolek je velmi vážený nejen mezi odborníky, ale stal se inspirací pro podobné spolkové aktivity nejen v Rakousku, ale i v zahraničí.   Ocenění: Prague Wine Trophy - Prague Regional Champion - 92 bodů,60% Frankovka, 40% Zweigelt. Základem jsou ručně sklizené a selektované hrozny, spontánní kvašení ve dřevě, 20 měsíců zrání na kvasnicích a 20 měsíců v 500l dřevěných sudech. Víno tmavě rubínové barvy. Ve vůni čisté a přímé, s expresivní aromatikou vyzrálého peckového a bobulového ovoce, sladkého koření, lehké kouřovosti a jemných animálních tónů. Patro je suché, plné a mohutné s dobrým a rozvíjejícím se ovocným tříslem, tóny sladkého koření, kouřovosti a tóny čerstvě mleté kávy a fialek. Víno nalévejte ideálně temperované na 17°C, při 18°C teploty pití tak máte k dispozici dokonalou sólo hvězdu. Nebo víno podávejte jako excelentní doplněk k tmavým masům - hovězí, zvěřina, jehněcí. Víno má samozřejmě velký potenciál k archivaci, 15 a více let. PANNOBILE. Vinařské sdružení Pannobile bylo založeno v roce 1994 sedmi vinaři z obce Gols a Nittnausovi patří k zakládajícím členům. Hlavním cílem bylo založit apelaci Burgenland s víny typickými pro tuto oblast. Název sdružení je koláží geografického názvu, neboť oblast je součástí Panonské nížiny (římský název provincie byl Pannonia), a Nobelovy ceny, neboť primárním cílem po založení bylo ukázat, že vinaři z oblasti okolo Neziderského (Neusiedler See) jezera jsou schopni produkovat kvalitní vína srovnatelná s těmi francouzskými. Každé vinařství spolku Pannobile vyrábí každoročně samostatně a z vlastních hroznů maximálně jedno červené a jedno bílé cuvée vína Pannobile. Každý vinař používá pouze hrozny s vysokou fyziologickou zralostí a ze 100% autochtonních odrůd révy vinné, dbá na extrémní snížení výnosu. Preferovanými odrůdami bílých vín jsou Rulandské bílé a Chardonnay , doplněné Rulandským šedým a Neuburským, u červených vín jsou to primárně Zweigelt, dále pak Frankovka a Svatovavřinecké. O tom, zda může být víno uvedeno na trh pod značkou Pannobile, se rozhoduje degustací v rámci spolku. Musí odrážet použité odrůdy, půdu a zvláštní mikroklima vinic poblíž Golsu, vykazovat jedinečný rukopis vinaře a odpovídat stylu Pannobile. Spolupráce spočívá především v intenzivní výměně nápadů, názorů a zkušeností na setkáních Pannobile, která se konají minimálně jednou měsíčně, a dále v pravidelných degustacích a studijních cestách. Skupinu vede každé tři měsíce jiný člen Pannobile. Spolek je velmi vážený nejen mezi odborníky, ale stal se inspirací pro podobné spolkové aktivity nejen v Rakousku, ale i v zahraničí.   Ocenění: Prague Wine Trophy - Prague Regional Champion - 92 bodů.

Vlastnosti produktu

dostupnost skladem

Značka Anita und Hans Nittnaus

EAN: 9008303004399