Popis
Když ve vinařství J. Stávek vyrobili první pet-nat, tedy populární přírodně šumivé víno, nikdo se nemohl divit, že to bylo právě z jejich oblíbené Frankovky.    Hrozny sklizené v kabinetní cukernatosti, pro zachování ovocného aroma s dostatkem kyselin, po zpracování 14 hodin macerovaly na slupkách, kdy se rozvíjela barva. Následně dva týdny kvasily a po nalahvování pomalu dokvasily do příjemného pet-natu bez zbytečných přídavků. Víno je nesycené, nečiřené, nefiltrované a nesířené.   Po nalití do sklenice vás zaujme pudrově oranžová barva s grepovými odlesky a intenzivní ovocné aroma s tóny červeného rybízu, třešní a ostružin. Chuť je svěží s pikantní kyselinkou.   Víno podávejte vychlazené na 8 °C. Skvěle se hodí na večírky, a to jak na přípitek, tak na celovečerní popíjení. Sediment není na škodu, ale doporučujeme jej mírně promíchat do celého objemu, víno tak bude krémovější. Po dekantaci pak vynikne ovocnost vína. ,Když ve vinařství J. Stávek vyrobili první pet-nat, tedy populární přírodně šumivé víno, nikdo se nemohl divit, že to bylo právě z jejich oblíbené Frankovky.    Hrozny sklizené v kabinetní cukernatosti, pro zachování ovocného aroma s dostatkem kyselin, po zpracování 14 hodin macerovaly na slupkách, kdy se rozvíjela barva. Následně dva týdny kvasily a po nalahvování pomalu dokvasily do příjemného pet-natu bez zbytečných přídavků. Víno je nesycené, nečiřené, nefiltrované a nesířené.   Po nalití do sklenice vás zaujme pudrově oranžová barva s grepovými odlesky a intenzivní ovocné aroma s tóny červeného rybízu, třešní a ostružin. Chuť je svěží s pikantní kyselinkou.   Víno podávejte vychlazené na 8 °C. Skvěle se hodí na večírky, a to jak na přípitek, tak na celovečerní popíjení. Sediment není na škodu, ale doporučujeme jej mírně promíchat do celého objemu, víno tak bude krémovější. Po dekantaci pak vynikne ovocnost vína.

Vlastnosti produktu

dostupnost skladem

Značka J. Stávek