blog-post image

Recenze MALFY GIN ROSA 41 % 0,7 L

V této recenzi si pochutnáme na grepovém Malfy Ginu Rosa. Testovaná láhev má objem 0,7 litru a gin má 41% alkoholu. V recenzi se zaměříme na barvu, vůni a chuť ginu. Giny značky Malfy pochází z prosluněné Itálie, která je známá pěstováním citrusových plodů. Jednou z hlavních přísad Malfy ginů jsou právě citrusové plody a jsou tvořeny primárně z jejich kůry. Testovaný gin má vůni a chuť po grepu, ale tato firma vyrábí i giny z příchutí citrónu či červeného pomeranče.

 

Hodnocení

87 %
Lokalita Itálie, Montcalieri
Chutě Grep, jalovec, rebarbora, 5 tajných přísad
Síla 41 %

 

Chci vyzkoušet Malfy gin »

O značce Malfy

Malfy Giny pochází z Itálie. Tyto Giny se dělají v malé rodinné palírně rodiny Vergnano ve městě Montcalieri u Turína. Itálie je známá pěstováním citrusových plodů, jsou citrusové plody hlavní ingrediencí při tvorbě Malfy ginů. Při výrobě Malfy ginů se z citrusů používá primárně jejich kůra.

Rodinný lihovar Torino Distilary je tradiční rodinná firma založená roku 1906, v jejíž tradici pokračují potomci zakladatelů. Momentálně se o tvorbu ginu starají manželé Carlo a Piera Vergado a jejich děti Rita a Valter.

O Malfy ginu Rosa

Gin je destilovaný v měděných kotlích. Základem jsou macerované grapefruity z Amalfi ze Sicálie v jemném obilném destilátu. Hlavními přísadami tohoto ginu je jalovec pocházející z Toskánska, rebarbora a 5 tajných přísad, které si tato rodinná destilérka chrání. Malfy gin Rosa díky své vůni a chuti se dá pít i samotný. Případně jej můžete použít jako ostatní giny do koktejlů nebo pít s tonikem.

Malfy gin Rosa se vyrábí tzv. vakuovou destilací, která ingredience méně zahřívá, zato se projeví ve výraznější chuti a aroma alkoholického nápoje. Vakuová destilace je časově a finančně náročnější proces.

Malfy Gin Rosa nese známku původu G.Q.D.I. (Gin di Qualita Distillato in Italia)

Láhev a balení

Láhev na první pohled zaujme. Láhev je z matného skla s velkým korkem, který je vytvořený z italského dubu.  Sklo je zbarvené růžovou barvou, takže na první pohled se zdá, že i samotná barva ginu je výrazně růžová. Láhev je zdobená kroužky citrusů, ze kterých jsou giny Malfy vyráběny. Modrá barva údajně znázorňuje středomoří a znak uprostřed odkazuje na proslulý veslařský závod, ve kterém proti sobě bojují 4 starověká italská království.

Barva

Barva ginu je v láhvi krásně růžová. Po nalití do sklenice je téměř čirá, ale lze zde vidět nádech růžové i ve sklenici.

Na fotce z dálky i na detailní fotce jde vidět lehký závan růžové barvy v naletém panáku.

Vůně

Vůně ginu Malfy Rosa je na první dobrou cítit krásně grapefruitem. Vůně je tak výrazná, že to vypadá, jako byste čichali přímo k čerstvému grepu. Vůně jalovce a dalších bylin je zde přebita a nejdou cítit tak výrazně, jako grep. Zmiňovanou rebarboru mé čichové buňky nebyly schopny rozeznat.

Chci Malfy gin »

Chuť

Při prvním přivonění k ginu jsem myslel, že výrazná vůně grepu bude cítit i při pití, ale právě při pití samotného ginu jde cítit primárně jalovec. Chuť grepu je lehká, trochu pikantní ale jalovec převažuje v puse po celou dobu ochutnávky až po samotný konec. Malfy Gin Rosa má v sobě stále chuť klasického ginu i při využití citrusů a citrusové kůry při jeho tvorbě. Výborně se hodí ke smíchání s růžovým tonikem kinley pro drink Gin & Tonic.

Cena

Cena v našem srovnávači alkoholu se momentálně pohybuje okolo 600 – 700 Kč za 0,7 l láhev. Případně si můžete koupit malou 0,05 l lahvičku na zkoušku:

Malfy gin Rosa 41 % 0,05 l

Obr.: Testovací vzorek Malfy gin Rosa 41 % 0,05 l

Shrnutí

Rodinná Italská palírna vyrábí kvalitní giny. Citrusové plody, které jsou hlavní dominantou těchto ginů, dělají z těchto ginů něco, na co jen tak nezapomenete. Grepová chuť a vůně testovaného ginu stojí za to tento gin, nebo i jiný této značky, rozhodně vyzkoušet.

Malfy Gin Limone 0,7l 41%

Obr.: Malfy Gin Limone 0,7l 41%

Malfy Gin Arancia 0,7l 41%

Obr.: Malfy Gin Arancia 0,7l 41%

Malfy Gin Originale 0,7l 41%

Obr.: Malfy Gin Originale 0,7l 41%

Malfy Gin Rosa 0,7l 41%

Obr.: Malfy Gin Rosa 0,7l 41%

 

Koupit Malfy gin výhodně »

TOP produkty z kategorie Giny

Podobné články

Gin: lahodný alkohol s příchutí jalovce

Gin je lihovina, která se vyrábí z plodů jalovce a dalších rostlinných látek. Je to jeden z nejoblíbenějších lihovin na světě a na výběr je mnoho různých druhů ginu. V tomto článku probereme, odkud gin pochází, z čeho se vyrábí a jak se v...