blog-post image

Tipy na oblíbené podzimní míchané drinky

S podzimem za dveřmi je čas začít přemýšlet o tom, jaké nápoje si během této sezóny vychutnat. Existuje mnoho různých druhů alkoholických nápojů, které jsou ideální pro podzim, a my se v tomto článku podíváme na několik z nich. Nejprve se podívejme na některé z nejlepších alkoholů, které lze na podzim pít.

Jaký alkohol je vhodné pít na podzim a proč?

Jak listí začíná měnit barvu a přichází podzim, naše myšlenky se obracejí k útulným krbům, příjemnému jídlu a zahřívajícím nápojům. Ale co naše alkoholické nápoje? Existuje nějaký konkrétní druh alkoholu, který se k podzimnímu popíjení hodí víc než ostatní?

Existuje mnoho různých druhů alkoholu, které si můžete na podzim vychutnat, od sytých červených vín a whisky až po ovocné mošty a piva. Opravdu záleží na vašich osobních preferencích, co si vyberete k pití. Nicméně, tam jsou některé nápoje, které prostě vypadají, že se perfektně hodí k sezóně. Zde je několik našich oblíbených:

Červené víno – Červené víno je perfektním doplňkem ke všem těm vydatným podzimním dušeným pokrmům a kastrolům. jeho bohaté chuti a hluboké barvy jako by odrážely podzimní listí.

Whisky – Whisky je často považována za zimní nápoj, ale stejně tak příjemná může být i na podzim. Pomalu ji popíjejte u krbu nebo z ní připravte úžasně hřejivé horké toddy.

Cider – Cider je tak osvěžující nápoj a ideální pro ty ostré podzimní dny. Můžete si ho vychutnat samotný nebo použít v koktejlech pro pravou podzimní pochoutku.

Pivo – V dnešní době je k dispozici tolik různých druhů piv, od světlých ležáků po tmavé stouty. Proč letos na podzim nezkusit něco nového a neprozkoumat všechny různé příchutě, které jsou v nabídce?

Ať už se letos na podzim rozhodnete pít cokoliv, rozhodně si to vychutnejte v dobré společnosti. O tom podzim opravdu je.

Tip na cider

Cider Mad Apple Polosuchý 0,33l 4,5%

Obr.: Cider Mad Apple Polosuchý 0,33l 4,5%

Jaké drinky si můžete na podzim vychutnat a jak je připravit?

Podzimní období je skvělým obdobím pro vychutnání míchaných alkoholických nápojů. Zde je pár receptů na podzimní míchané nápoje, které si můžete připravit doma:

  • The Autumn Sunset: Tento nápoj se vyrábí z bourbonu, jablečného moštu a citronové šťávy. K jeho výrobě jednoduše smíchejte všechny ingredience v šejkru s ledem. Dobře protřepejte a sceďte do sklenice.
  • The Pumpkin Spice Martini: Toto martini se vyrábí z vanilkové vodky, dýňového likéru a skořicové pálenky. Všechny ingredience smíchejte v šejkru s ledem. Dobře protřepejte a sceďte do sklenice s dýňovým kořením.
  • The Apple Cider Mimosa: Tato mimóza se vyrábí z jablečného moštu a šumivého vína. Jednoduše smíchejte stejné díly jablečného moštu a sektu ve sklenici. V případě potřeby ozdobte plátkem jablka.

Ať už si užíváte večer nebo vyrážíte na drinky s přáteli, tyto podzimní míchané drinky vás určitě potěší.

Tip na skořicovou medovinu

Včelařství Sláma Medovina z Vysočiny skořicová 13% 0,5l

Obr.: Včelařství Sláma Medovina z Vysočiny skořicová 13% 0,5l

Jaké teplé alkoholické nápoje si můžeme na podzim vychutnat?

Jak se počasí ochlazuje a listy začínají měnit barvu, začínáme toužit po různých jídlech a nápojích. podzim je ideální čas pro příjemné povídání u krbu a vychutnávání si příjemného jídla a pití. Pokud hledáte pár nových míchaných nápojů inspirovaných podzimem k vyzkoušení, máme pro vás jasno.

Teplý jablečný mošt Sangria

Tento recept spojuje to nejlepší z obou světů – jablečný mošt a červené víno. Je ideální pro chladné podzimní noci!

Ingredience:

  • Jablečný cider
  • Červené víno
  • Skořicové tyčinky
  • Hřebíček
  • Plátky pomeranče
  • Plátky jablek

Návod: Smíchejte všechny ingredience ve velkém džbánu nebo punčové míse a dobře promíchejte. Necháme alespoň hodinu uležet, aby se chutě spojily. Podávejte na ledu a užívejte si!

Tip na červené víno

Bodegas El Cidacos CRIANZA DOC Rioja 2018 0,75l 14%

Obr.: Bodegas El Cidacos CRIANZA DOC Rioja 2018 0,75l 14%

Cinnamon Maple Whiskey Sour

Tento twist na klasickou whisky sour je ideální na podzim. Přidání skořice a javorového sirupu mu dodává útulnou chuť inspirovanou podzimem.

Ingredience:

  • Whisky
  • Citronová šťáva
  • Javorový sirup
  • Bílek
  • Skořicový cukr
  • Angostura hořká

Návod: Všechny ingredience přidejte do šejkru naplněného ledem. Dobře protřepejte a sceďte do sklenice vyložené skořicovým cukrem. Užívat si!

Top na whisky

Printer´s Whisky 40% 0,7l | PanAlfred.cz

Obr.: Printer´s Whisky 40% 0,7l | PanAlfred.cz

Brusinková oranžová Moscow Mule

Tento slavnostní střih na klasické moskevské mule je ideální pro podzimní setkání. Příchutě brusinky a pomeranče jsou pro sezónu ideální!

Ingredience:

  • Vodka
  • Brusinková šťáva
  • Pomerančový džus
  • Limetkový džus
  • Brusinky
  • Plátky pomeranče

Návod: Smíchejte všechny ingredience ve velkém džbánu nebo punčové míse a dobře promíchejte. Necháme alespoň hodinu uležet, aby se chutě spojily. Podávejte na ledu a užívejte si!

Tip na vodku

Russian Standard Original 1l 40%

Obr.: Russian Standard Original 1l 40%

Pumpkin Spice Latte Martini

Toto lahodné martini je jako dýňové koření latte v koktejlové formě! Je to ideální nápoj pro zpříjemnění chladné podzimní noci.

Ingredience:

  • Vodka
  • Kahlúa
  • Krém
  • Dýňový sirup 
  • Skořicový cukr
  • Šlehačka

Návod: Sklenici na martini obložte skořicovým cukrem. V šejkru naplněném ledem smíchejte všechny ingredience kromě šlehačky. Dobře protřepejte a sceďte do připravené sklenice. Navrch dejte šlehačku a posypte skořicí a užívejte si!

Tip na kahlúa

Kahlua Coffee Liqueur 0,7l 16%

Obr.: Kahlua Coffee Liqueur 0,7l 16%

Jak vybrat podzimní drink podle příležitosti?

Pití na podzim může být složité. Počasí se ochlazuje, ale na zimní drinky jako vaječný koňak a svařené víno není dost chladno. Nechcete něco příliš těžkého, ale také nechcete něco příliš lehkého nebo osvěžujícího. Naštěstí existuje pár podzimních míchaných alkoholických nápojů, které jsou na sezónu jako stvořené.

Pokud hledáte drink, který byste si vzali na párty nebo servírovali na svém vlastním podzimním setkání, vyzkoušejte podzimní Sangrii. Tento slavnostní zvrat klasického španělského nápoje se vyrábí z červeného vína, jablečného moštu, šťávy z granátového jablka a podzimního koření. Je snadné ho vyrobit a určitě potěší dav.

Pro útulnou noc není nic lepšího než Hot Toddy. Tento zahřívací nápoj se vyrábí z whisky (nebo rumu), medu, citronu a horké vody. Je to perfektní způsob, jak si odpočinout u ohně za chladného podzimního večera.

Pokud hledáte něco trochu jiného, ​​zkuste Pumpkin Spice Martini. Tento lahodný koktejl se vyrábí z vodky, dýňového pyré a koření, jako je skořice a muškátový oříšek. Je to dokonalá rovnováha sladkého a slaného a zaručeně vás dostane do podzimní nálady.

Bez ohledu na to, jaké máte plány na letošní podzim, je tu míchaný drink, který se k této příležitosti hodí. Tak hurá do toho a pozvedněte skleničku k sezóně!

Vybrat alkohol na podzimný míchaný drink »

Závěr blogu

S tím, jak listy začínají měnit barvu a ochlazovat se počasí, je ideální čas zútulnit se lahodným podzimním míchaným nápojem. Ať už hledáte něco teplého a kořeněného nebo osvěžujícího a ovocného, ​​určitě se najde recept, který bude vyhovovat vaší chuti. Vezměte si tedy své oblíbené podzimní ingredience a pusťte se do mixování.

TOP produkty z kategorie Ostatní

Podobné články

Tipy na nejoblíbenější letní drinky

Léto je ideální čas na vychutnání alkoholických míchaných nápojů. Existuje tolik různých receptů, které můžete vyzkoušet, a každý z nich nabízí jedinečný chuťový profil a zážitek. V tomto článku si probereme některé z nejoblíbenějších...