blog-post image

Tipy na nejoblíbenější letní drinky

Léto je ideální čas na vychutnání alkoholických míchaných nápojů. Existuje tolik různých receptů, které můžete vyzkoušet, a každý z nich nabízí jedinečný chuťový profil a zážitek. V tomto článku si probereme některé z nejoblíbenějších alkoholických míchaných nápojů na léto. Poskytneme také tipy, jak si vybrat alkoholický nápoj podle druhu alkoholu, a dáme vám pár receptů do začátku!

Jaké alkoholické míchané nápoje jsou v létě nejoblíbenější?

Alkoholické míchané nápoje jsou nejoblíbenější mezi mladými dospělými. Nejběžnějším míchaným nápojem je Margarita, následuje Long Island Iced Tea, Sex on the Beach a Daiquiri. Mezi další oblíbené míchané nápoje patří Pina Colada, Mojito a Mai Tai. Při domácí výrobě alkoholických míchaných nápojů používejte čerstvé suroviny a pečlivě dodržujte receptury. Také si uvědomte, kolik alkoholu konzumujete a nikdy nepijte před nebo při řízení vozdila.

Margarita

Pokud jde o alkoholické nápoje v létě, Margarita je rozhodně jednou z nejoblíbenějších. Tento osvěžující míchaný nápoj se skvěle hodí do horkého počasí a vychutnají si ho muži i ženy. Pokud hledáte lahodný a snadno vyrobitelný letní koktejl, nehledejte nic jiného než Margarita!

Složení: tequila, triple sec nebo jiný pomerančový likér, limetková šťáva, sůl (volitelně), kostky ledu, limetka

Příprava: Margarity se tradičně podávají ve sklenici se širokým okrajem, který je lemován solí. Chcete-li vyrobit tento klasický koktejl, jednoduše smíchejte tequilu, triple sec, limetkovou šťávu a kostky ledu v mixéru a rozmixujte do hladka. Pokud máte chuť, můžete svou Margaritu ozdobit plátkem limetky.

Tip na kvalitní Tequilu na přípravu Margarity

Hacienda de Chihuahua Sotol Plata 0,7l 38%

Obr.: Hacienda de Chihuahua Sotol Plata 0,7l 38%

Ledový čaj Long Island

Long Island Iced Tea je osvěžující alkoholický nápoj, který je ideální pro popíjení v horkém letním dni. Tento koktejl se vyrábí z vodky, tequily, rumu, ginu a triple sec a je ozdoben plátkem citronu. Je důležité si pamatovat, že tento nápoj obsahuje punč, takže popíjejte zodpovědně!

Pokud hledáte něco ovocného a osvěžujícího, nehledejte nic jiného než ledový čaj Long Island Iced Tea. Tento alkoholický míchaný nápoj je ideální pro letní posezení s přáteli nebo rodinou. Ať už pořádáte grilování nebo jen tak relaxujete u bazénu, tento nápoj zaručeně potěší chuťové buňky každého. Takže až budete příště plánovat akci, určitě si tento nápoj zařaďte do svého menu!

Tip na triple sec

Monin Triple Sec Liqueur 0,7l 38%

Obr.: Monin Triple Sec Liqueur 0,7l 38%

Sex on the beach

Sex on the beachi je jedním z nejoblíbenějších alkoholických míchaných nápojů na léto. Je to osvěžující a ovocný nápoj, který je ideální pro vychutnání v horkých dnech. Recept na sex on the beach je velmi jednoduchý a vyžaduje jen pár ingrediencí.

Pokud hledáte letní koktejl, který zaručeně potěší, nehledejte nic jiného než sex on the beach. S tímto lahodným nápojem se během chvilky budete cítit jako na tropické dovolené! Na zdraví!

Ingredience: vodka, broskvová pálenka, pomerančový džus, brusinkový džus, čerstvé jahody na ozdobu

Instrukce: smíchejte vodku, broskvovou pálenku, pomerančový džus a brusinkový džus ve džbánu a dobře promíchejte. Naplňte sklenice ledem a přelijte koktejlovou směsí. Podle potřeby ozdobte každou sklenici jahodou. 

Tip na kvalitní vodku vhodnou do koktejlu sex on the beach

Finlandia Platinum 1l 40%

Obr.: Finlandia Platinum 1l 40%

Daiquiri

Pokud jde o alkoholické nápoje v létě, jednou z nejoblíbenějších možností je koktejl Daiquiri. Tento osvěžující nápoj je ideální pro popíjení u bazénu nebo pro grilování na zahradě.

Existuje mnoho různých způsobů, jak vyrobit Daiquiri, ale nejběžnější recept vyžaduje rum, limetkovou šťávu a jednoduchý sirup. Někteří lidé také rádi přidávají ovoce jako jahody nebo banány do svého Daiquiris pro extra podporu chuti. Bez ohledu na to, jak to uděláte, Daiquiri určitě zasáhne místo v horkém letním dni.

Daiquiris se obvykle podávají ve vysokých sklenicích s brčkem, takže je lze popíjet, aniž byste si museli sundávat sluneční brýle. Pokud hledáte alkoholický nápoj, který by vás toto léto zchladil, Daiquiri je ideální volbou.

Tip na rum vhodný do daquiri

Bumbu Original 0,7l 40%

Obr.: Bumbu Original 0,7l 40%

Další letní drinky

Mojitos: Další osvěžující varianta, mojito se vyrábí s rumem, lístky máty, limetkovou šťávou a cukrem. Podávejte je na ledu jako chladivou pochoutku.

Sangria: Ovocný vinný punč, sangria je ideální pro letní párty. Obvykle se vyrábí z červeného vína, citrusových plodů a brandy.

Aperol Spritzes: Tyto lehké a osvěžující nápoje jsou vyrobeny z Aperolu, prosecca a trošky sodovky. Jsou perfektním nápojem před večeří nebo odpoledním vyzvednutím.

Jak vybrat letní alkoholický nápoj podle druhu alkoholu?

Většina alkoholických míchaných nápojů obsahuje jako hlavní složku nějaký druh likéru. Nejoblíbenější likéry používané v míchaných nápojích jsou vodka, rum a gin. Každý z těchto likérů má jiný chuťový profil, který lze spárovat s různými mixéry a vytvořit tak jedinečný nápoj. Při výběru alkoholického nápoje na léto je důležité zvážit, jaký typ likéru preferujete a jaké příchutě máte rádi.

Vodka je nejuniverzálnější ze všech tří likérů a lze ji spárovat téměř s každým mixérem. Pro osvěžující letní drink zkuste smíchat vodku s limonádou nebo brusinkovým džusem. Pokud dáváte přednost sladším nápojům, smíchejte vodku s pomerančovým džusem nebo grapefruitovým džusem. Do nápoje můžete přidat i plátky ovoce na ozdobu.

Rum je oblíbenou volbou pro letní alkoholické nápoje, protože má lehkou, osvěžující chuť. Smíchejte rum s limonádou, limetkou nebo ananasovým džusem pro tropický nápoj, díky kterému se budete cítit jako na dovolené. Pro extra chuť můžete do nápoje přidat i plátky ovoce nebo lístky máty.

Gin je méně oblíbený než vodka a rum, ale stále se z něj dají vytvořit lahodné letní míchané nápoje. Gin má příchuť jalovcových bobulí, která se dobře hodí k citrusovým plodům a bylinkám. Zkuste smíchat gin s citronovou šťávou nebo grapefruitovou šťávou pro kyselý letní nápoj. Pro větší chuť můžete do nápoje přidat i čerstvé bylinky, jako je bazalka nebo rozmarýn.

Vybrat alkohol vhodný do letních míchaných drinků »

S jakým ovocem lze letní alkoholické nápoje kombinovat?

Pokud jde o alkoholické nápoje v létě, existuje nekonečně mnoho možností. Ať už hledáte osvěžující koktejl nebo lehké a ovocné víno, určitě se najde nápoj, který bude vyhovovat vaší chuti. A co víc, s množstvím čerstvého ovoce, které je k dispozici v létě, můžete svůj oblíbený alkoholický nápoj snadno oživit lahodnými doplňky.

Pokud vás tedy zajímá, jaké ovoce se v létě hodí k alkoholickým nápojům, přečtěte si pár nápadů.

Citrusové plody, jako jsou citrony, limetky a pomeranče, jsou vždy dobrou volbou pro přidání do koktejlů. Mohou pomoci snížit sladkost některých nápojů a dodat osvěžující elán. Chcete-li něco jiného, ​​proč nezkusit do další sklenky vína přimíchat čerstvé jahody? Jahody, maliny a ostružiny fungují dobře a dodají vašemu vínu krásný letní šmrnc.

Pokud hledáte něco trochu neobvyklejšího, co takhle přidat do nápoje peckové ovoce, jako jsou meruňky, broskve nebo nektarinky? Tyto plody se často používají v alkoholických nápojích, jako jsou likéry a lihoviny, takže jsou skvělým doplňkem i do koktejlů. Jen je nezapomeňte přidávat střídmě, protože jejich sladkost může rychle přebít ostatní chutě ve vašem nápoji.

Tři recepty na nejoblíbenější letní koktejly

Alkoholické nápoje jsou pro léto nezbytností. Pomáhají nám zůstat v pohodě a svěží během horkých letních dnů. Zde jsou tři naše oblíbené recepty na letní alkoholické nápoje, které určitě potěší. První recept je na osvěžující margaritu z vodního melounu. Budete potřebovat:

  •  ½ šálku melounu, nakrájeného na kostky
  • ¼ šálku čerstvé limetkové šťávy
  • ¼ šálku tequily
  • ½ lžičky cukru
  • ledové kostky

Návod: Jednoduše smíchejte všechny ingredience v mixéru a rozmixujte do hladka. Ihned podávejte ve vychlazených sklenicích ozdobených měsíčky limetky.

Náš druhý recept je na lahodné jahodové daiquiri. Budete potřebovat:

  • ¾ šálku mražených jahod
  • ¼ šálku rumu
  • ¼ šálku čerstvé limetkové šťávy
  • ½ lžičky cukru
  • ledové kostky

Návod: Jednoduše smíchejte všechny ingredience v mixéru a rozmixujte do hladka. Ihned podávejte ve vychlazených sklenicích ozdobených měsíčky limetky.

Náš třetí a poslední recept je na klasickou Pina Coladu. Budete potřebovat:

  • ¾ šálku ananasové šťávy
  • ¼ šálku rumu
  • ¼ šálku smetany z kokosového mléka
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • ledové kostky

Návod: Jednoduše smíchejte všechny ingredience v mixéru a rozmixujte do hladka. Ihned podávejte ve vychlazených sklenicích ozdobené plátky ananasu, pokud chcete.

Vybrat alkohol vhodný do letních míchaných drinků »

Jaké alkoholické míchané letní drinky jsou nejlepší na letní grilování?

Teplejší počasí je konečně tady a to může znamenat jediné: je čas rozjet gril a dát si letní grilovačku! Jaké alkoholické míchané nápoje ale podávat, aby vaši hosté byli v pohodě a svěží? Zde je několik nápadů:

  • Osvěžující pivní střik vyrobený z vašeho oblíbeného ležáku nebo piva. Jednoduše smíchejte stejné díly piva a limonády pro dokonalý letní drink. Pokud chcete být opravdu kreativní, zkuste přidat nějaké čerstvé ovoce nebo bylinky, jako je bazalka nebo máta.
  • Pro něco trochu sladšího, zkuste udělat Arnold Palmer s vodkou. Smíchejte ledový čaj a limonádu v džbánu a přidejte jeden nebo dva panáky vodky.
  • Chcete-li něco ovocného a zábavného, ​​zkuste si připravit limonádu z jahod. Jednoduše smíchejte čerstvé jahody, limonádu a vodku v mixéru a rozmixujte do hladka. Podávejte na ledu a užívejte si!

Příprava míchaného nápoje v melounu

Ingredience: meloun, limetka, listy máty, vodka nebo gin

Instrukce: začněte tím, že meloun rozkrojíte napůl a vydlabete dužinu. Můžete k tomu použít balírnu na meloun, nebo ho jen nakrájet na kousky. Jakmile budete mít meloun, přidejte limetkovou šťávu, lístky máty a vodku nebo gin. Vše promícháme a podáváme na ledu.

Tip na dobrou vodku do koktejlů

Finlandia 101° 1l 50,5%

Obr.: Finlandia 101° 1l 50,5%

Tipy na letní nealko drinky

Léto je ideální příležitostí, jak si vychutnat všechny lahodné ovoce a zeleninu, které jsou v sezóně. Existuje tolik osvěžujících a zdravých možností, tak proč je nevyužít? Zde je několik tipů na nejoblíbenější letní nealkoholické nápoje:

  • Melounová šťáva je skvělý způsob, jak zůstat hydratovaný v letních vedrech. Má také nízký obsah kalorií a vysoký obsah vitamínů A a C.
  • Kokosová voda je další vynikající volbou pro udržení hydratace. Je nabitý elektrolyty a minerály, takže je ideální po tréninku nebo v horkém počasí.
  • Ovocné smoothies jsou lahodným způsobem, jak dostat svou denní dávku ovoce. Jen si dejte pozor na přidané cukry.
  • Bylinné ledové čaje jsou osvěžující alternativou slazených nápojů. Stačí uvařit konvici čaje a přidat nějaké čerstvé bylinky, ovoce nebo med pro sladkost.
  • Pokud hledáte něco perlivého, vyzkoušejte solnou vodu s kapkou džusu nebo čerstvě vymačkanou limonádu.

Tip na bezinkový sirup vhodný na výrobu alko i nealko drinků

Monin Elderflower - Bezinka 1l

Obr.: Monin Elderflower - Bezinka 1l

Závěr blogu

Alkoholické nápoje v létě. Léto je ideální období, kdy se můžete zásobit osvěžujícími alkoholickými nápoji, které vám pomohou ochladit se, když je horké počasí. Od ovocných koktejlů až po křupavá piva, pokud jde o alkoholické nápoje v létě, existuje spousta možností, ze kterých si můžete vybrat.

Vybrat alkohol vhodný do letních míchaných drinků »

TOP produkty z kategorie Ostatní

Podobné články

Tipy na oblíbené podzimní míchané drinky

S podzimem za dveřmi je čas začít přemýšlet o tom, jaké nápoje si během této sezóny vychutnat. Existuje mnoho různých druhů alkoholických nápojů, které jsou ideální pro podzim, a my se v tomto článku podíváme na několik z nich. Nejprve s...